Meike van den Akker

Meike van den Akker studeerde in 2000 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem als theaterdocent. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in poppen- en objectspel d.m.v. masterclasses.

In 2003 richtte zij samen met Marlyn Coetsier Tg. Winterberg op. Een theatergezelschap dat visueel theater met een uitvindersmentaliteit maakt. Van 2003- 2014 was zij artistiek leider, speler en poppenbouwer van het gezelschap.

Sinds  theaterseizoen 2014- 2015 maakt Van den Akker eigenzinnige en vooral muzikale theatervoorstellingen onder haar eigen naam.

Als actrice/ poppenspeler speelde Van den Akker o.a. in Rigoletto van Nationale Opera, Mariken in de tuin der lusten, van het Nationaal Toneel en Opera 2 Day,  Feikes Huis, Ulrike Quade Company, en Nordland Visual Theatre, Huis aan de Werf, Kristina de Chatel en Speeltheater Holland.

Voorstelling Tg. Winterberg: De Wolkenfabriek, Winterberg kust, Danke für die Badehose, Met frisse moed, Alice in een Wonderlijk Land, Hysteria en Ellis Island en De Jazzbarones.