Kamp Noord

Kamp Noord is een indringende voorstelling, waarin (bewegings)theater en poppenspel elkaar aanvullen. In deze muzikale voorstelling werkt regisseurJolanda Spoel nauw samen met Eldridge Labinjo (o.a. voormalig danser bij het Scapino Ballet Rotterdam) en met Meike van den Akker (poppenmaker en artistiek leider van Tg. Winterberg).

Een besloten dorpsgemeenschap wordt opgeschrikt door de komst van een vreemdeling. Zijn komst ontketent een ware chaos. Het hele dorp is in rep en roer.

De zwijgzame dorpelingen weten zich absoluut geen raad met deze vreemde man die bij hen komt wonen en ook zo zijn geheimen heeft. De vreemdeling heeft er alles voor over om opgenomen te worden in deze gemeenschap. Dit leidt tot de meest vreemde, grappige, benarde maar ook pijnlijke situaties.
Steeds meer komt hij te weten over deze wonderlijke groep mensen op deze geïsoleerde plek. Duistere…wrede dingen. Hij wordt opgenomen en toegelaten, maar zeker niet geaccepteerd. Hij lijkt niet langer een vreemdeling te zijn, maar schijn bedriegt…

Credits:

tekst: Oscar van Woensel, regie: Jolanda Spoel, choreografie: Eldridge Labinjo, decorontwerp: Roel Twijnstra, kostuums: Ine Keitz, poppen: Meike van den Akker, spel:Honey Eavis, Charlotte Goesaert, Ntando Mncube, Adison dos Reis, Leendert de Ridder, Hok Tan en Erik van Welzen.