De wraak van de raaf

vos en raaf

Een nieuwe voorstelling staat in de steigers: ‘De wraak van de raaf’. Hier een kijkje in de keuken. Nu nog in klei, maar straks zijn het de twee hoofdrolspelers van de zwart-komische muziekvoorstelling die begint waar de fabel van La Fontaine eindigt.
De raaf is het zat. Op pijnlijke wijze geconfronteerd met zijn ijdelheid zint hij op wraak. In een Tarantino-achtige setting probeert hij zijn aartsvijand de vos te grazen te nemen. Maar is het wel zo verstandig om uit frustratie over je eigen zwakheden de strijd aan te gaan? Is de ijdele raaf dit keer wél opgewassen tegen de sluwe vos?
foto 1 (1)

‘De wraak van de raaf’ gaat over een raaf die zich de kaas niet langer van het brood laat eten. Maar vooral over de kwetsbaarheid van ijdel zijn. Over accepteren wie je bent. En over de beeldcultuur van vandaag waarin de mens zijn bestaansrecht ontleent aan het aantal likes. Een fabel met een zwart randje, een thriller vol slapstick en een dierensprookje vol menselijk lijden.
foto 2 (4)
Regie : Ria Marks, Muziek: Dirk Peter Kölsch, Spel en poppen: Meike van den Akker, vormgeving: Carmen Schabracq, Licht: Maarten Verheggen, Productie van Feikes Huis.